Hitta din resa

HOLLAND MED BLOMSTERTÅGET, 6 DAGAR


   

 

Tulpaner i alla färger och former översvämmar Holland under våren. Man kan nästan inte se sig mätt på överflödet i blomsterparken Keukenhof och på de färgsprakande fälten. Detta lilla land bjuder på väderkvarnar och ostar, pannkakor och träskor, men också charmiga Volendam, huvudstaden Amsterdam och kungastaden Haag med badorten Scheveningen. På båda resorna njuter vi av blomstertåget som under hela lördagen den 25/4 sakta förflyttar sig från Noordwijk till Haarlem. De många ekipagen är fantasifullt dekorerade med tulpaner, hyacinter, påskliljor, narcisser och andra lökväxter i regnbågens alla färger. Temat 2020 är frihet!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Bremen

Resan går över Öresundsbron och med färja Rödby-Puttgarden. På tyska motorvägar bär det av mot Bremen för övernattning på Hotel Landgut Horn i utkanten av staden. Öresundsbron-Bremen 43 mil.

 

DAG 2 Bremen – Holland

Färden går in i Holland och mot den imponerande Nordsjövallen, Afsluitdijk. Holländarna har gjort sig till herre över havet genom att förvandla havsviken till ett innanhav. Därefter åker vi vidare till Volendam med den trevliga hamnpromenaden och når till kvällen vårt hotell ett par mil söder om centrala Amsterdam. Vi bor tre nätter på Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol. 45 mil.

 

DAG 3 - 4 Utflyktsdagar

Vi har nu två dagar på oss att besöka sevärdheter och insupa den holländska atmosfären. Flödande blomsterprakt möter oss i rabatter och växthus i Keukenhof. Kanske får du inspiration till den egna trädgården? Världens största blomsterauktion ligger i Aalsmeer och här auktioneras det dagligen ut miljontals blommor. I Haag ser vi bland annat den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag, Fredspalatset och badorten Scheveningen. Vi besöker också Madurodam där hela Holland finns i miniatyr. Städer, parker, kanaler, väderkvarnar och tåg - allt i skala 1:25. En hel dag ägnas åt Amsterdam med båttur längs kanalerna och visning på ett diamantsliperi. Du får tid på egen hand och dagen avslutas med middag på en trevlig restaurang.

 

DAG 5 Holland – Cloppenburg

Idag börjar resan hemåt, genom Holland och in i Tyskland. I norra Holland besöker vi Giethoorn, ett samhälle där alla transporter tidigare skedde med kanalbåt. Här blir det båttur och en typisk holländsk smörgåslunch. Resans sista övernattning blir på omtyckta Park Hotel Cloppenburg sydväst om Bremen. 35 mil.

 

DAG 6 Cloppenburg - Hemorten

Vi åker med färjan Puttgarden-Rödby och via Danmark till Sverige. Cloppenburg-Öresundsbron 45 mil.

 


 

Dela med dig av resan

BOKA-TIDIGT

RABATT!

200:-

boka senast 3/2

Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-04-21 Fullbokad 8.750 kr8.950 kr G Väntelista
2020-04-24 Fullbokad 8.750 kr8.950 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Färje-, bro- och vägavgifter
  • 5 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 5
  • Båttur och lunch i Giethoorn samt ytterligare en lunch i Holland
  • Kanaltur och visning på diamantsliperi i Amsterdam.
  • Inträde till Panorama Mesdag, Madurodam, Keukenhof och blomsterauktion.
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 2 100:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Hotel Landgut Horn

BREMEN, Tyskland

Leher Heerstrasse 140, D-28357 Bremen
0049-421 25890
www.landgut-horn.de/en/

Våningar: 3 Rum: 106 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, radio, värdeskåp.
Hotellet ligger ca 7 km nordöst om centrala Bremen.
Restaurang och bar.

Destinationshotell Dag 2 - 5
Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol

SCHIPHOL, Nederländerna

Beechavenue 142, NL-1119 Schiphol-Rijk
0031-20 700 3800
www.radissonhotels.com/en-us/hotels/park-inn-amsterdam-schiphol-airport

Våningar: 6 Rum: 150 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, kaffe/tekokare, luftkonditionering.
Restaurang, café och bar.
Modernt mellanklasshotell beläget ca 20 km söder om centrala Amsterdam och i närheten av Schiphols flygplats. I området ligger mest hotell och kontor.

Övernattningshotell Dag 5 - 6
Park Hotel Cloppenburg

CLOPPENBURG, Tyskland

Burgstrasse 8, D-49661 Cloppenburg
0049-4471 661416
www.parkhotel-cloppenburg.de

Våningar: 3 Rum: 55 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, TV, telefon, minibar.
Lugnt läge i grönområde i centrala Cloppenburg, 7 mil sydväst om Bremen.
Restaurang och bar.

Kommentarer

Jättebra resa med mycket kunnig reseledare och en skicklig chaufför. Upplägget av resan var välplanerat.Vi gillade att vi fick se så många olika saker på så kort tid.Vi fick även egen tid att se oss om kring på platserna vi besökte.
Resan kan varmt rekommenderas!
Jättebra resa med mycket kunnig reseledare och en skicklig chaufför. Upplägget av resan var välplanerat.Vi gillade att vi fick se så många olika saker på så kort tid.Vi fick även egen tid att se oss
Åsa och Lennart Nybro
Vi är väldigt nöjda med allt på resan!Våran reseledare Christine Johansson var suverän med sitt berättande om de olika resmålen. och chauffören Kenneth Bertilsson som så lugnt och säkert rattade bussen!Vi blev verkligen proffsigt bemötta!!
Vi är väldigt nöjda med allt på resan!Våran reseledare Christine Johansson var suverän med sitt berättande om de olika resmålen. och chauffören Kenneth Bertilsson som så lugnt och säkert rattade buss
Inga-Lill Bertilsson
Denna resa kan mycket väl rekommenderas. Man får uppleva och se mycket under dessa dagar. Reseledaren Berne Pettersson och chauffören Ove
Ström tog hand om oss på ett tryggt sätt. Mycket intressant guidning.
Denna resa kan mycket väl rekommenderas. Man får uppleva och se mycket under dessa dagar. Reseledaren Berne Pettersson och chauffören Ove
Ström tog hand om oss på ett tryggt sätt. Mycket intres
Ann-Britt, Kenneth, Ann o Johnny