Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

KROATIEN POREC, 12 DAGAR


 

 

Välkända, underbara Porec är perfekt som utgångspunkt för sol, bad och sevärdheter på Istrien-halvön i norra Kroatien. Norr och söder om det gamla Porec sträcker hotellområdena ut sig längs kusten och vi bor bara ett par kilometer norr om gamla stan. Adriatiska havet bjuder på salta bad i klart vatten, pinjeträden ger grönska och den västliga mistralen svalkar under varma sensommardagar. 

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Dessau

Bussen går via Öresundsbron till Gedser och färjan till Rostock. Det passar bra med lunch under den två timmar långa överfarten. Övernattning på Radisson Blu Fürst Leopold i Dessau. Öresundsbron-Dessau 50 mil.

 

DAG 2 Dessau - Altenmarkt

Dagens etapp tar oss söderut in i det kuperade Bayern och över gränsen till Österrike. När vi passerat Salzburg är det inte långt till Altenmarkt där vi tar in på Hotel Gasthof Markterwirt. 67 mil.

 

DAG 3 Altenmarkt – Porec, Kroatien

Höga berg passerar revy på vår väg genom Österrike och vidare genom Slovenien. Vi kommer in i Kroatien för att framåt kvällen anlända till halvön Istrien och småstaden Porec vid Adriatiska havet. Vi bor sju nätter i luftkonditionerade rum på Valamar Pinia Hotel. Hotellet ligger i ett strandområde två kilometer norr om gamla stan. 37 mil.

 

DAG 4 - 9 Porec med utflykter

Du kommer säkert att tillbringa sköna dagar vid hotellets pool och på stranden. Det är ca 200 meter till stranden som består av omväxlande sand och sten med grönytor och gjutna badbryggor. Solstolar och parasoller finns att hyra. Från Porec går det båtutflykter till öar och andra stränder.

 

Utflykter som ingår i resans pris:

För att bekanta oss med Porec gör vi en stadspromenad. Vi ser bland annat St Eufrasius-basilikan, en 500-talskyrka med vackra golvmosaiker. Den gamla stadskärnan är fantastiskt välbevarad med ett ursprungligen romerskt gatunät som genom århundradena bebyggts av olika passerande härskare. Det italienska inflytandet i språk, mat och arkitektur är tydligt överallt på Istrien.

En annan dag blir det bussutflykt till bergsbyarna på Istrien. Byarna klänger sig fast på bergstopparna medan vin- och olivodlingarna böljar fram i dalarna. Med lite tur får vi syn på en tryffelhund på jakt efter Istriens guld, den svarta, grå eller vita tryffeln. På slingriga vägar letar vi oss fram till någon medeltida by omgiven av en stadsmur som döljer smala gränder och urgamla hus. Vyerna utanför bussfönstren är magnifika. Lunch med det lokala vinet ingår.

Vi besöker också Pula, Istriens huvudstad. Den romerska amfiteatern är en av de största runt Medelhavet och ett ”måste” när man besöker Istrien. Det romerska Pula var en viktig hamnstad varifrån rika skördar av vin och olivolja skeppades till Rom. Idag finns antika lämningar mitt i den moderna staden, som i övrigt är en blandning av byggnader från tiden under Österrike-Ungern, Italien och Jugoslavien. Ta en tur i saluhallen i jugendstil eller en kopp kaffe på en trevlig uteservering!

 

DAG 10 Porec - Ingolstadt

Nu är det dags att lämna Kroatien för att åka norrut genom Slovenien, Italien, Österrike och in i Tyskland. Till kvällen stannar vi i Ingolstadt för övernattning på Ara Comfort Hotel. 64 mil.

 

DAG 11 Ingolstadt – Berlin

Vi rullar vidare genom den tyska delstaten Bayern på vår väg mot Berlin. Resans sista hotellnatt blir på Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg söder om Berlin. 50 mil.

 

DAG 12 Berlin - Hemorten

Vi fortsätter vår färd genom Tyskland och tar färjan Rostock-Gedser och vidare mot Sverige. Berlin-Öresundsbron 40 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-09-17 8+ 11.680 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Färje-, bro- och vägavgifter
  • 11 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 11
  • På Valamar Pinia Hotel: Alkoholfritt, öl eller vin till middagarna
  • Guidad stadspromenad i Porec
  • Utflykt med svensktalande lokalguide till Istriens bergsbyar inkl lunch
  • Utflykt till Pula inkl inträde till amfiteatern
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 790:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Radisson Blu Fürst Leopold Hotel

DESSAU, Tyskland

Friedensplatz, D-06844 Dessau
0049-340 25150
www.radissonblu.com/en/hotel-dessau

Våningar: 4 Rum: 204 Hiss finns.
Rumsstandard: Rymliga rum med bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, luftkonditionering.
Restaurang och bar.
Hotellet ligger centralt.

Övernattningshotell Dag 2 - 3
Hotel Gasthof Markterwirt

ALTENMARKT, Österrike

Marktplatz 2, A-5541 Altenmarkt
0043-6452 5420
www.markterwirt.at/en/

Våningar: 3 Rum: 29 Hiss finns ej.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, TV, telefon.
Restaurang och bar.
Hotellet ligger mitt i samhället Altenmarkt, ca 7 mil söder om Salzburg.

Destinationshotell Dag 3 - 10
Valamar Pinia Hotel

POREC, Kroatien

Spadici bb, HR-52440 Porec
00385-52 451 899  
www.valamar.com/croatia-family-hotel-pinia

Våningar: 3 Rum: 170 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, telefon, TV, luftkonditionering.
Hotellet ligger i hotell- och strandområde ca 2,5 km norr om Porec gamla stad. Restaurang, lobbybar, utomhuspool (havsvatten) med solstolar, parasoller och poolbar, separat barnpool. Ca 200 meter till strand med omväxlande sand, sten och gräsytor.

Övernattningshotell Dag 10 - 11
Ara Comfort Hotel

INGOLSTADT, Tyskland

Theodor-Heuss-Strasse 30, D-85055 Ingolstadt
0049-841 95550
www.ara-hotel.de

Våningar: 5 Rum: 100 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, TV, telefon, minibar, luftkonditionering.
Restaurang och bar. Bastu, gym.
Hotellet ligger ett par km utanför gamla stan i Ingolstadt i delstaten Bayern.

Övernattningshotell Dag 11 - 12
Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg

BERLIN, Tyskland

Eschenweg 18, D-15827 Blankenfelde-Mahlow
0049-33 708 580
berlin.vandervalk.de/en

Våningar: 5 Rum: 266 Hiss finns.
Rumsstandard: Rymliga rum med bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, radio, värdeskåp, balkong eller terrass.
Restaurang och bar. Inomhuspool, bastu, gym.
Beläget ca 3 mil söder om centrala Berlin.

Kommentarer


Vi tyckte förra årets resa (2018) till Porec i Kroatien var så fantastisk att vi (efter att ha kollat igenom 1000...andra bussalternativ, bestämde oss för att göra om "samma resa"!! Det visade sig vara samma jättebra reseupplägg med två övernattningar ner och två på hemvägen. Hotellen är vi supernöjda med! "Bauhaus-hotellet" i Dessau är fin-fint (maten var väl dock sådäär..) Hotellet i Gollingen var samma som i fjol, både på nedresan o hemresa, god mat och trivsam miljö! Det heter Gasthaus Hauslwirl. Hemresans hotell, den andra natten, i Brandenburg/Berlin, heter Hotel Van der Valk, det var också superfint, med vacker inomhusmiljö. Buffen var helt ok.
Kroatienupplägget, alla dagar, var jättebra! Valamar Hotel Rubin, var en ny, positiv upplevelse. (Förra året bodde vi på grannhotellet, Valamar Crystal hotel).
Hotel Rubin var över förväntan, vårt rum och all inredning var i övrigt jättefräsch och fin. Buffen erbjöd stor variation. Vackra utomhusområden med pooler och det blågröna Medelhavet precis nedanför...
Men framför allt vill vi återigen framhålla två helt fantastiska personer, chaufför och reseledare, som tog hand om oss alla på ett helt otroligt professionellt sätt i alla läge, oavsett vad det gällde! Reseledaren Jessica Bergström och busschauffören Göran Håkansson!!! Verkliga klippor, kreativa problemlösare (vid såväl däckbyten som ösregn...) Jessica med all sin otroliga kunskap, påläst som få,. Den reseledaren ska ni vara ytterst rädda om! Göran, lugnet själv vid ratten, hjälpsam, alltid med glimten i ögat! Två varma och omtänksamma människor med goda ord och råd till hands i alla lägen, för alla.
Jag är jättenöjd med resan och återkommer gärna som er kund! Så även min väninna och medresenär Christina Glentorp.
Så, förhoppningsvis,
på återseende, när den nya katalogen....
Mvh
Mia Engdahl

Vi tyckte förra årets resa (2018) till Porec i Kroatien var så fantastisk att vi (efter att ha kollat igenom 1000...andra bussalternativ, bestämde oss för att göra om "samma resa"!! Det visade
Mia A-M Engdahl
Under en mycket trevlig resa lotsade Jessica och Kenneth oss till och från Poréc. Kenneth hade vi haft nöjet att träffa på en tidigare resa till Prag och det kändes tryggt även denna gång att ha honom bakom ratten. Jessica var mycket påläst och hade hela tiden något att berätta om det som passerade utanför vår buss i bland spelades det även musik som hade anknytning till trakten utanför . Hon är dessutom en duktig sångerska och underhöll oss med sin skönsång under resans gång, vilket höjde stämningen i bussen. Hon löste även händelser som skedde under resan på ett proffsigt sätt. Hotell, mat och utflykter var bra. Två av de tre guiderna var kunniga och mycket tydliga i sin kommunikation, vilket gav gruppen bra kunskap om det som beskådades. Som helhet en bra upplagd resa med relativt korta etapper och uppehåll varannan timme för bensträckare, toabesök, samt god service med kaffe m.m. av Kenneth och Jessica. Vi kommer säkert att göra fler resor med er efter denna och tidigare resa.
Tack för denna gång!!
Under en mycket trevlig resa lotsade Jessica och Kenneth oss till och från Poréc. Kenneth hade vi haft nöjet att träffa på en tidigare resa till Prag och det kändes tryggt även denna gång att ha hono
Stefan & Marie-Louise Eriksson