Hitta din resa

PEKING, 8 DAGAR


 

 

Upplev Peking tillsammans med oss! Peking (Beijing) är en av världens mest intressanta städer med mängder av sevärdheter på Världsarvslistan: Sommarpalatset, Förbjudna staden, Kinesiska muren och Himmelens Tempel. Dessutom kända platser såsom OS-arenan (”Fågelboet”) och Himmelska fridens torg.

Med cykelrickshaw besöker vi de gamla kvarteren (”Hutongerna”) och får en inblick i vardagslivet. Vi tar del av gamla förnämliga hantverk och besöker en pärlbutik. Dessutom ges fantastiska shoppingtillfällen.  Allt detta och mycket mer på en resa som blir ett minne för livet!

 Vår reseledare blir Ulf Nilsson, som följer med på resan, ända hemifrån Växjö till Peking ToR. Ulf är en mycket erfaren Kinakännare med drygt 35 års erfarenhet från ett mycket stort antal rundresor i Kina och han kommer att lotsa oss till alla de kända platser som vi ska få se. Han kommer dessutom att ge minnesbilder av det Peking han mötte på 1970-talet och står till tjänst med råd och tips.

 


 

Visa program

DAG 1 23/10 - 19 Flyg till Peking

Bussen tar oss till Landvetter varifrån flyget avgår 13.00. Vi flyger med Finnair till Helsingfors med ankomst lokal tid 15.25. Nästa flyg med Finnair från Helsingfors 18.05 direkt till Peking med ankomst lokal tid 07.00, flygtiden är ca 9 timmar. Mat och dryck serveras ombord. Tidsskillnaden mellan Skandinavien-Kina är +7 timmar när vi har ”vintertid” (d v s Kina är 7 timmar ”före oss”) och +6 timmar när vi har ”sommartid”.

 

DAG 2 24/10 - 19 Ankomst Peking, Sommarpalatset, välkomstmiddag

Innan vi landar får vi frukost serverad. Vid ankomsten väntar buss som tar oss till det magnifika Sommarpalatset som var kejsarfamiljens sommarresidens redan på 1700-talet. Palatset är beläget i en stor och vacker park i den nordvästra delen av Peking. Parken, där också Kunmingsjön finns, är ett populärt rekreationsområde för Pekingborna under sommarmånaderna. Vi äter gemensam lunch innan vi fortsätter till hotellet. På vägen dit får vi information om staden och vår kommande vecka. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell innan vi samlas för en gemensam välkomstmiddag.

 

DAG 3 25/10 - 19 Himmelska fridens torg, Förbjudna staden, Jin Shanparken och shopping

Efter frukost möts vi upp för en heldagstur. Vi inleder med Himmelska Fridens Torg som har varit en plats för många politiska scener, bland annat utropandet av Folkrepubliken Kina den 1 oktober 1949. Torget är världens största och sägs rymma 1 miljon människor. Här besöker vi bland annat Mao Zedongs mausoleum. Vi promenerar sedan till Den förbjudna staden där vi gör en intressant rundvandring. Här vilar kulturhistoria i till exempel Kejsarpalatset som uppfördes av Mingdynastin på 1400-talet. Vidare till Jin Shan, parken där det bjuds på fina och vackra vyer över staden. Efter lunch får vi tid till shopping på populära ”Pärlmarknaden” (Hongqiao). Bussen tar oss sedan tillbaka till hotellet. Den som vill kan stanna kvar för mer shopping och ta taxi till hotellet. Programfri kväll. Ulf ger gärna tips på restauranger eller annat av intresse.

 

DAG 4 26/10 - 19 Kinesiska Muren

Idag ägnar vi oss åt en av resans höjdpunkter! En dagstur till Kinesiska Muren. Bygget av den Kinesiska Muren, som är världens längsta byggnadsverk, påbörjades redan ca 200 år före Kristus av kejsar Qin. Under Mingkejsarna på 14- och 1500-talen förstärktes muren och byggdes ut till sin nuvarande sträckning. 1987 upptogs kinesiska muren på UNESCO:s världsarvslista. Det är en upplevelse att vandra på muren och se den ringla sig fram över bergen. Efter vårt besök äter vi lunch och besöker också en cloisonnéfabrik där man tillverkar vackra traditionella emaljföremål, innan vi åker mot Peking igen.  På vägen tillbaka stannar vi för att titta på OS-arenan från 2008 med sin mäktiga arkitektur och känd som Fågelboet. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

 

DAG 5 27/10 - 19 Himmelens Tempel, Hutongerna och rickshaw

För den morgonpigge finns det traditionell morgongymnastik att delta i, så kallad Qigong, något som är vanligt förekommande i parker staden. Därefter besöker vi Himmelens Tempel som är fantastiskt med sitt vackra blålaserade tak som ska symbolisera himlen. Hit kom kejsarna två gånger om året för att be om god skörd och bra väder. Vi gör sedan en tur till Hutongerna, de trånga gamla gränderna som än i dag är bostadsområde för kinesiska familjer. Många av Hutongerna har rivits för att ge plats åt stora gator och hus men det var så här Peking såg ut förr. I Hutongerna får vi se en del av Pekingbornas vardagsliv. Vi gör en tur med cykeltaxi; rickshaw. Lunch och middag ingår under dagen.

 

DAG 6 28/10 - 19 Lamatempel, pärlor och akrobatik

Idag besöker vi det berömda Lamatemplet som är det största tibetansk-buddhistiska templet utanför Tibet. Templet inhyser världens största Buddha-staty gjord i sandelträ. Därefter gör vi ett besök i en pärlfabrik och får se vackra smycken göras av sötvattenspärlor. Vi äter lunch på lämpligt ställe innan vi återvänder till hotellet. På kvällen äter vi middag tillsammans och går sedan och ser en imponerande akrobatikshow som är mycket populär och omtyckt.

 

DAG 7 29/10 - 19 Eget program

Den här dagen är fri till eget program. Vår reseledare finns på plats och kan hjälpa till med tips och idéer till den som önskar rådgivning. Vi samlas på kvällen för avskedsmiddag och passar på att gå på restaurang för att äta den berömda rätten ”Pekinganka”.

 

DAG 8 30/10 - 19 Peking  - Hemorten

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker till flygplatsen för vår flygresa hem.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-10-23 Mindre än 8 16.350 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Landvetter, vi flyger med Finnair
  • Flygresa t/r Landvetter -Helsingfors – Helsingfors - direkt till Peking i ekonomiklass
  • 6 övernattningar med frukost
  • 5 luncher och 5 middagar
  • Transfers och utflykter i Peking enligt programmet
  • Lokala skatter och flygskatter
  • Gruppvisum till Kina
  • Svensk reseledare hela resan samt lokalguide
  • Utförligt informationsmaterial Kina (med praktiska råd angående klimat, valuta, vaccinationer m m), karta över Peking, parlör.

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 900:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

För resan gäller resevillkor enligt katalog/hemsida med följande undantag.

För resan gäller våra resevillkor med följande undantag: Anmälningsavgiften är 2000:- vid bokning samt slutbetalning 30 dagar innan avresa. Vid avbeställning av resan mer än 45 dagar före avresa är avbokningskostnaden 2000:- (anmälningsavgiften). Vid avbeställning 45-30 dagar före avresa är avbokningskostnaden 50% av resans pris, vid avbeställning 30 - 0 dagar före avresa är avbokningskostnaden hela resans pris.

Vi rekommendera en reseförsäkring inkl avbeställningsskydd. Tala med ditt försäkringsbolag alterntivt din bank om du har ett betalkort.

VISUM: kommer att sökas som ett gruppvisum genom Kinaresor.

TILL RAMKVILLABUSS ska du skicka en passkopia av ditt pass samt ange ditt yrke, SENAST 9 veckor innan avresa. Och ett foto (helst i digitalt format) ska bifogas passkopian. O.B.S! utan glasögon, ej vita kläder och helst inga smycket på.

Ditt pass ska vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Stavningen av ditt namn ska stämma överrens med passet.

Med reservation för att flygskatter och bränsletillägg kan ändras.

 

Boende

Destinationshotell Dag 2 - 8
Qianmen Hotel

Peking, Kina

175 Yong'an Rd, Xicheng, Beijing, Kina
+86 10 6301 6688
www.qianmenhotel.com/en/hotel_info.html


Qianmen Jianguo Hotel ligger i södra delarna av Peking, nära de gamla hutongerna och inom en kort promenad från Taorantingparken. Hotellet grundades redan 1956. Det har ett utpräglat tema med Pekingopera, och på hotellet finns en berömd teater, Liyuanteatern, som har föreställningar varje kväll, och restaurangen där du äter frukost är döpt efter Pekingoperans främsta stjärna - Mei Lanfang.

Kommentarer

Resan var verkligen bra! Allt fungerade perfekt.
Och främst stor eloge till Ulf! Otroligt kunnig och intresserad av att dela med dig av sitt engagemang. Stort tack till honom!
Resan var verkligen bra! Allt fungerade perfekt.
Och främst stor eloge till Ulf! Otroligt kunnig och intresserad av att dela med dig av sitt engagemang. Stort tack till honom!
Ann Nivér
Tack så mycket! Vi hade en jättefin resa inte minst tack vare Ulf!
Tack så mycket! Vi hade en jättefin resa inte minst tack vare Ulf!
Pia K
Vi tackar för dagboken från vår Pekingresa och vill också säga att
Vi är mycket nöjda med resan o våra reseledare. Fantastiskt
Mycket har vi sett o lärt oss som vi nu ska smälta. Har precis
Letat fram filmen ”den siste kejsaren” ska bli intressant att se den igen.
Tackar för födelsedagspresent och hoppas snart kunna använda den.
Skickar också hälsningar till Ulf.
Vi tackar för dagboken från vår Pekingresa och vill också säga att
Vi är mycket nöjda med resan o våra reseledare. Fantastiskt
Mycket har vi sett o lärt oss som vi nu ska smälta. Har prec
Margaretha o Nils-Eric Sibbeson