Hitta din resa

SHANGHAI & PEKING, 9 DAGAR


   

 

Shanghai har levt med många smeknamn – Orientens pärla och Österns Paris – och har nu återtagit sin givna plats bland världens superstäder.  Ingenstans känns den dramatiska förändringen som Kina genomgått så starkt som här. Här möter en fascinerande blandning av det gamla Kina, kolonial historia och den nya tiden. Vi besöker även en av de omkringliggande mindre vattenstäderna en dag.

Peking (Beijing) är en av världens mest intressanta städer med mängder av sevärdheter på Världsarvslistan: Sommarpalatset, Förbjudna staden, Kinesiska muren och Himmelens Tempel. Dessutom kända platser såsom OS-arenan (”Fågelboet”) och Himmelska fridens torg.

Vår reseledare blir Ulf Nilsson, som följer med på resan från Växjö till Peking ToR. Ulf är en mycket erfaren Kinakännare med 40 års erfarenhet från ett mycket stort antal rundresor i Kina. Ulf kommer att visa oss alla platser som vi ska få se och dessutom ge oss sina minnesbilder av det Kina han mötte på 1970-talet. Självklart står han också till tjänst med råd och tips.

 


 

Visa program

DAG 1 Avresa med flyg till Shanghai

Bussen kör oss till Landvetter varifrån flyget avgår 12.55 med Finnair till Helsingfors med ankomst lokal tid 15.25. Nästa flyg med Finnair från Helsingfors 17.20 direkt till Shanghai med ankomst lokal tid 07.10, flygtiden är ca 9 timmar. Mat och dryck serveras ombord. Tidsskillnaden mellan Skandinavien-Kina är +7 timmar när vi har ”vintertid” (d v s Kina är 7 timmar ”före oss”) och +6 timmar när vi har ”sommartid”.

 

DAG 2  Ankomst Shanghai, Strandpromenaden The Bund, TV-tornet

Vårt plan landar tidigt på morgonen och vi tar oss in till centrum. Prakten och den koloniala storhet som karaktäriserade Shanghai före revolutionen 1949 möter oss längs The Bund, Shanghais strandpromenad utmed Huangpufloden, biflod till Yangtze-kiang. Här kan vi se art deco- och neoklassicistiska fasader som bland annat den pampiga byggnad som förr inrymde huvudkontoret för Hongkong and Shanghai Bank och där svenska Handelsbanken nu har sitt kontor. Vi besöker TV-tornet Oriental Pearl Tower och åker upp till observationsdäcket på 263 meters höjd och spanar ut över det gamla såväl som det nya Shanghai. Väl nere igen besöker vi Shanghai stads historiska museum där välgjorda tablåer presenterar stadens dramatiska historia. Lunch och välkomstmiddag.

 

DAG 3 Shanghai museum, Gamla stan

Vi börjar med att besöka Shanghai museum som är ett av Kinas bästa museer. Här finns enastående samlingar av kinesiska konstskatter och dyrgripar från Kinas historia, modernt och informativt presenterade. Jade, bronser, minoritetsdräkter, målningar, porslin är några exempel på vad som visas.  Efteråt till Gamla stan, belägen på den plats där Shanghai har sitt ursprung som en liten muromgärdad fiske- och handelsstad. Här finns det spännande tehuset som med sina vinklade promenader ska hindra onda andar att passera (andra kan ju bara gå rakt fram!). Runt omkring i Gamla stan finns många butiks- och basarkomplex där hundratals specialbutiker ger besökaren mycket spännande att titta på. Här finns också Stadsgudens tempel vid vilket det alltid råder stor aktivitet. Vår lunch äter vi i Gamla stan. Under eftermiddagen har vi lite fri tid. På kvällen tillval: Middag och därefter båttur på Huangpu-floden    

 

DAG 4 Utfärd till vattenstaden Luzhi

I Shanghais omgivningar finns flera mindre städer, så kallade vattenstäder, mindre städer uppbyggda runt ett kanalsystem. Och idag gör vi en heldagsutflykt till staden Luzhi, där vi får promenera runt och uppleva folklivet längs kanalerna. Lunch inkluderad. Kvällen programfri för egna strövtåg. Vår reseledare Ulf ger tips på plats.

 

DAG 5  Shanghai – tåg till Peking, Himmelens tempel

Vi tar höghastighetståg från Shanghai på morgonen till huvudstaden Peking. Lunchbox ombord. Efter ankomsten besöker vi Himmelens Tempel som med sitt vackra blålaserade tak ska symbolisera himlen. Hit kom kejsarna två gånger om året för att be om god skörd och bra väder. Tid finns också till ett besök i en sidenbutik. Därefter till hotellet för incheckning och gemensam middag.

 

DAG 6 Himmelska fridens torg, Förbjudna staden, Sommarpalatset

En intressant dag väntar! Första besöket blir Himmelska Fridens Torg som har varit en plats för många politiska scener, bland annat utropandet av Folkrepubliken Kina den 1 oktober 1949. Torget är världens största och sägs rymma 1 miljon människor. Här ser vi bland annat Mao Zedongs mausoleum. Vi promenerar sedan till Den förbjudna staden för en intressant rundvandring. Kejsarpalatset som uppfördes av Mingdynastin på 1400-talet är världens största i sitt slag. Därefter tar vi en runda i Jin Shan–parken innan lunch. Under eftermiddagen kommer vi till Sommarpalatset som var kejsarfamiljens sommarresidens redan på 1700-talet. Palatset är beläget i en stor och vacker park i den nordvästra delen av Peking. Parken, med Kunmingsjön, är ett populärt rekreationsområde för Pekingborna under sommarmånaderna. På kvällen tillval: Middag och Kung-Fu show

 

DAG 7  Kinesiska muren vid Mutianyu inkl linbana t/r

En av resans höjdpunkter! Dags för besök på Kinesiska Muren. Bygget av den Kinesiska Muren, som är världens längsta byggnadsverk, påbörjades redan ca 200 år före Kristus av kejsar Qin. Under Mingkejsarna på 1400- och 1500-talen förstärktes muren och byggdes ut till sin nuvarande sträckning. 1987 upptogs kinesiska muren på UNESCO:s världsarvslista. Det är en upplevelse att vandra på muren och se den ringla sig fram över bergen. Efter vårt besök äter vi lunch och besöker också en cloisonnéfabrik där man tillverkar vackra traditionella emaljföremål, innan vi åker mot Peking igen.  Middag på egen hand.

 

DAG 8 Programfri dag och avskedsmiddag

Den här dagen är fri till eget program. Ulf, vår reseledare finns på plats och kan hjälpa till med tips och idéer till den som önskar rådgivning, kanske tar du del av Pekings förmånliga shoppingställen. Vi samlas på kvällen för avskedsmiddag som består av den berömda rätten ”Pekinganka”.

 

DAG 9  Hemresa från Peking till hemorten

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker till flygplatsen för vår flygresa hem.

 


 

Dela med dig av resan

BOKA-TIDIGT

RABATT!

200:-

boka senast 24/2

Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-10-23 8+ 22.390 kr22.590 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Landvetter, vi flyger med Finnair
  • Flygresa Landvetter - Helsingfors – Shanghai/Peking i ekonomiklass t/r
  • Höghastighetståg Shanghai till Peking, 2:a klass
  • 3 övernattningar i Shanghai och 4 övernattningar i Peking med frukost
  • 6 luncher och 3 middagar
  • Transfers och utflykter enligt programmet
  • Lokala skatter och flygskatter
  • Gruppvisum till Kina
  • Svensk reseledare hela resan samt lokalguide
  • Utförligt informationsmaterial Kina (med praktiska råd angående klimat, valuta, vaccinationer m m), karta över Peking, parlör.

 

Övrigt

Enkelrumstillägg
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

För resan gäller resevillkor enligt katalog/hemsida med följande undantag.

För resan gäller våra resevillkor med följande undantag: Anmälningsavgiften är 2000:- vid bokning samt slutbetalning 30 dagar innan avresa. Vid avbeställning av resan mer än 45 dagar före avresa är avbokningskostnaden 2000:- (anmälningsavgiften). Vid avbeställning 45-30 dagar före avresa är avbokningskostnaden 50% av resans pris, vid avbeställning 30 - 0 dagar före avresa är avbokningskostnaden hela resans pris.

Vi rekommenderar en reseförsäkring inkl avbeställningsskydd. Tala med ditt försäkringsbolag alternativt din bank om du har ett betalkort.

VISUM: kommer att sökas som ett gruppvisum genom Kinaresor.

TILL RAMKVILLABUSS ska du skicka en passkopia av ditt pass samt ange ditt yrke, SENAST 9 veckor innan avresa.

Ditt pass ska vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Stavningen av ditt namn ska stämma överrens med passet.

Sena namnändringar d.v.s. efter 30 dagar efter bokning medför en kostnad.

Var vänlig kontrollera att uppgifterna stämmer med din bokning.

 

Boende

Destinationshotell Dag 2 - 5
Jiulong Hotel

SHANGHAI, Kina

No. 601, Liyang Road
0086-21-6541 8228
www.jiulonghotelshanghai.com


Destinationshotell Dag 5 - 9
Jianguo Qianmen Hotel

PEKING, Kina

No.175 Yongan Road
0086-10-63016688
www.qianmenhotel.com/en/about/index.php