Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

ROM, 5 DAGAR


 

 

Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. På denna resa i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. Du får både intressanta guidningar av kunniga lokalguider och tid på egen hand. Vår reseledare är med under hela resan, hjälper dig tillrätta och ger tips.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Rom

Bussen går till Kastrup för avresa med SAS flyg  10.05. Vid ankomst till Fiumicino-flygplatsen möter buss, som tar oss in till Rom och Smooth Hotel Repubblica, centralt beläget i närheten av Piazza della Repubblica. Hotellet ligger ca fyra km från Vatikanen och ca två km från Colosseum. Ikväll äter vi gemensam middag på hotellet.

 

DAG 2 - 4 Rom

Idag startar vår tur i de sju kullarnas stad. Ta på dina skönaste promenadskor för vi kommer att gå mycket! En svensktalande lokalguide visar och berättar om de största sevärdheterna såsom Forum Romanum med rester av tempel och triumfbågar, den enorma amfiteatern Colosseum och det välbevarade Pantheontemplet. Bland de många torgen märks Piazza di Spagna med Spanska trappan och Piazza di Trevi med stadens största och mest berömda fontän, Fontana di Trevi, där Anita Ekberg badade i Fellinis film "La Dolce Vita".

Nästa dag disponerar du på egen hand. Vår reseledare står till tjänst med tips.

Tredje dagen i Rom ägnar vi halva dagen åt Vatikanstaten, världens minsta stat och säte för den katolska kyrkans överhuvud, påven Franciskus I. Antalet kyrkor i Rom är oräkneligt, men det är ändå Peterskyrkan vi tänker på i första hand. Den stora runda Petersplatsen bildar en imponerande förgrund till den överdådiga kyrkobyggnaden. I Vatikanmuseet finns en otrolig konstskatt, mest känt är Sixtinska kapellet med Michelangelos freskomålade tak.

 

DAG 5 Rom - Hemorten

Vårt flyg avgår mitt på eftermiddagen och ankommer Kastrup 17.05. Buss möter för sista etappen hemåt.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-05-20 8+ 9.690 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flygresor med SAS Kastrup-Rom t/r (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 4 övernattningar med frukost
  • 1 middag
  • Heldagsguidning Rom inkl buss och lokalguide (ev inträden tillkommer)
  • Halvdagsguidning Vatikanen inkl buss, lokalguide, inträde Sixtinska kapellet och Peterskyrkan
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 2 140:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 5
Smooth Hotel Rome Repubblica

ROM, Italien

Via Gaeta 61, I-00185 Rom
0039-06 81 15 70 01
www.smoothhotelromerepubblica.com/

Våningar: 5 Rum: 73 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, minibar, kaffe/tekokare, luftkonditionering. De flesta rummen har grand lit (dubbelsäng).
Frukostrum/restaurang.
Nyrenoverat mellanklasshotell med mycket centralt läge nära Terministationen.

Kommentarer

En jättehärlig resa där man fick se i stort sett allt man tänkt sig i Rom. Allt perfekt ordnat och med den fantastiska reseledaren Christine Johansson blev det pricken över i.
En jättehärlig resa där man fick se i stort sett allt man tänkt sig i Rom. Allt perfekt ordnat och med den fantastiska reseledaren Christine Johansson blev det pricken över i.
Anneli och Sofie Palmgren
TOPPENGUIDER BÅDE PÅ RESAN OCH PÅ UTFLYKTERNA REKOMMENDERAR GÄRNA DENNA RESA TILL ANDRA. TROR ATT DE FÅR FLERA RESENÄRER ATT VÄLJA RAMKVILLABUSS IGEN PÅ GRUND AV ATT DE VERKLIGEN KAN SIN SAK VÄLDIGT KUNNIGA OCH MYCJKET BRA BEMÖTANDE.
TOPPENGUIDER BÅDE PÅ RESAN OCH PÅ UTFLYKTERNA REKOMMENDERAR GÄRNA DENNA RESA TILL ANDRA. TROR ATT DE FÅR FLERA RESENÄRER ATT VÄLJA RAMKVILLABUSS IGEN PÅ GRUND AV ATT DE VERKLIGEN KAN SIN SAK VÄLDIGT
Anonym