Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

ROM, 5 DAGAR


 

 

Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. På denna resa i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. Du får både intressanta guidningar av kunniga lokalguider och tid på egen hand. Vi bor bra och centralt på Smooth Hotel Termini och vår reseledare är med under hela resan.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Rom

Bussen går till Kastrup för avresa med SAS flyg kl 10.05. Vid ankomst till Fiumicino-flygplatsen möter buss, som tar oss in till Rom och Smooth Hotel Termini, centralt beläget nära järnvägsstationen Termini och Piazza della Repubblica. Från hotellet är det promenadavstånd till bland annat Colosseum, Forum Romanum, Piazza Venezia, flera andra sevärdheter och shoppinggator. Ikväll äter vi gemensam middag på hotellet.

 

DAG 2 - 4 Rom

Ta på dina skönaste promenadskor för vi kommer att gå mycket under våra dagar i de sju kullarnas stad! En svensktalande lokalguide visar och berättar om de stora sevärdheterna, både från den romerska eran och från senare tid. Bland de många vackra torgen märks Piazza di Spagna med Spanska trappan och Piazza di Trevi med stadens största och mest berömda fontän, Fontana di Trevi, där Anita Ekberg badade i Fellinis film "La Dolce Vita". Vi ser det välbevarade Pantheontemplet och det eleganta torget Piazza Navona. Vi avslutar dagen i Vatikanstaten, världens minsta stat och säte för den katolska kyrkans överhuvud, påven Franciskus I. Antalet kyrkor i Rom är oräkneligt, men det är ändå Peterskyrkan man tänker på i första hand. Den stora runda Petersplatsen bildar en imponerande förgrund till den överdådiga kyrkobyggnaden.

Två dagar disponerar du på egen hand, och vår reseledare ger tips på saker att se och göra. Du kan besöka Colosseum, Forum Romanum och Palatinen eller den charmiga stadsdelen Trastevere på andra sidan Tibern. Om du vill besöka Vatikanmuseet med bland annat Sixtinska kapellet, så kan biljetter bokas hemifrån på: http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html. Biljetterna släpps tre månader framåt i tiden och kostar för närvarande 21 euro.

 

DAG 5 Rom - Hemorten

Vårt flyg avgår mitt på eftermiddagen och ankommer Kastrup kl 17.05. Buss möter för sista etappen hemåt.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
Inga avgångar just nu...

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flygresor med SAS Kastrup-Rom t/r (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 4 övernattningar med frukost
  • 1 middag
  • Heldagsguidning tisdag 12/5 inkl buss och lokalguide
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 530:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 5
Smooth Hotel Termini

ROM, Italien

Via Palestro 13, I-00185 Rom
0039-06 81 15 36 33
smoothhotelrometermini.com

Våningar: 6 Rum: 74 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, kaffe/tekokare, luftkonditionering. De flesta rummen har grand lit (dubbelsäng).
Restaurang.
Nyrenoverat mellanklasshotell i 1800-talsbyggnad.
Centralt läge nära Termini-stationen och Piazza della Repubblica. Gångavstånd till många av Roms antika sevärdheter såsom Colosseum och Forum Romanum samt flera shoppinggator.